Відгреміло відзначення 300-річчя Полтавської битви, але ми продовжуємо підбивати його своєрідні підсумки

Одними з важливих учасників дійства були полтавські підприємці, які намагалися задовольнити сувенірні, історичні та гастрономічні апетити як полтавців, так і гостей з України та з-за кордону. Найвишуканішими стравами частував бажаючих і полтавський готельно-ресторанний комплекс «Віват Провінція». Як зізнавалися гості з-за кордону, шашлик від цього закладу вони пригадуватимуть ще не один рік.

Готельно-ресторанний комплекс «Vivat Провінція» розташований на в'їзді до села Побиванка. Керівництво закладу охоче відгукнулося на заклик міської влади забезпечити харчування гостей на відзначенні 300-річчя Полтавської битви. Повари та технологи комплексу готували рагу, різні страви з картоплі, плов, узвар, найвишуканіші салати, і, звичайно, «козирною» стравою закладу – шашликом. Тутешні майстри зізнаються – під час відзначення 300-річчя битви вони продали близько 300 кілограмів смаженого на вогні м'яса. Гості з-за кордону, говорять керівники закладу, навіть просили рецепт страви і обіцяли, що розповідатимуть про дивне полтавське частування у себе вдома. Секрет смаку свого шашлику повари не розкрили й нам, але зазначили – головне, це любов до своєї справи і правильно підібрані приправи та спеції. Тут працюють з відомими у світі австрійськими приправами «Шаллер», смак яких, говорять працівники закладу, відзначали і відомі українські політики та можновладці, які нерідко відпочивають саме у «Vivat, Провінція!». Що стосується ситуації в країні, то з усіма економічними проблемами комплекс бореться, насамперед, якістю своїх страв. Розташований на 7-му кілометрі автодороги Полтава-Диканька, заклад вже давно став відомий не тільки на усю область.

/Максим Венгровський, директор готельно-ресторанного комплексу «Vivat Провінція»

Однією зі складових успіху є те, що ми розташовані практично в центрі заповідника Поле Полтавської битви. Другим є те, що тут перехрестя багатьох туристичних історичних маршрутів - Полтава-Диканька, Полтава - гоголівські місця/

Але своїм клієнтам комплекс готує ще один справжній подарунок.

/Максим Венгровський, директор готельно-ресторанного комплексу «Vivat Провінція»

Ми розвиваємося в напрямку пивоваріння. Протягом місяця-двох ми плануємо запустити пивоварню, яка даватиме живе, нефільтроване пиво декількох сортів/

Максим Яров

З успішним результатом в дні відзначення 300-літнього ювілею Полтавської битви працював і музей історії баталії. За статистикою, у середньому денна норма відвідування музею – 70 осіб із заробітком більше 400 гривень. А от 27 червня в музейній установі побувало понад півтори тисячі осіб і заробіток склав більше 9-ти тисяч гривень, говорить її директор Наталія Білан.

/Наталія Білан, директор музею історії Полтавської битви

Всього ж за три дні, 26-го, 27-го, 28-го, в музеї побувало понад 3,5 тисяч осіб і на спецрахунок ми одержали понад 22 тисячі гривень/

Ця позитивна тенденція, говорить Наталія Білан, має продовжуватись. Тому вже найближчим часом в обслуговуванні відвідувачів музею мають з'явитися цікаві нововведення, які зможуть залучити більше прибутку як для розвитку музею історії Полтавської баталії, так і для Полтави туристичної взагалі.

Новини Полтави

    Погода
    Погода у Полтаві

    вологість:

    тиск:

    вітер:

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію