Епідситуацію із захворюваннями на гострі кишкові інфекції фахівці міської СЕС називають напруженою

У відеоархіві знаходяться 2 сюжети з такою назвою:
1) Сюжет №1
2) Сюжет №2

Від чого найбільше труяться полтавці і які основні поради дають фахівці – знають наші журналісти.

Профілактика гострих кишкових інфекцій – нині завдання номер один для фахівців міської санепідемстанції.

/Тетяна Сидоренко, завідуюча відділенням гігієни харчування Полтавської міської СЕС

На сьогоднішній день епідситуація у місті є напруженою. За 6 місяців поточного року зареєстровано 548 випадків захворювань, найчастіше хворіють діти/

Основним шляхом передачі при гострих кишкових інфекціях, зазначає фахівець, є харчовий, на який припадає більше 90% від загальної кількості. Якщо говорити у розрізі харчових продуктів, тут лідируючі місця, які послужили причиною захворювань, – молоко та молокопродукти, м'ясо та м'ясопродукти домашнього виробництва. Головні винуватці, за даними фахівців, – стихійні ринки, де не дотримуються ніяких вимог. Тож поради у надто спекотну пору року залишаються стабільними – обмежити себе у певній категорій продуктів – заливних стравах, паштетах, стравах із м'ясним фаршем, салатах зі сметаною чи майонезом, кондитерських виробах із кремом тощо. І, звісно, нагадують фахівці, елементарне дотримання правил гігієни: миття рук, ретельне миття овочів та фруктів перед вживанням і зберігання готових страв поза межами холодильного обладнання не більше 2-х годин. І, звичайно, у випадку виявлення перших ознак шлунково-кишкових розладів – негайно звертатись до лікаря по кваліфіковану допомогу.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію