Як «подати» гастрономічні особливості нашого регіону – радилися зі шведськими спеціалістами

Як «подати» гастрономічні особливості нашого регіону – радилися зі шведськими спеціалістами. Представники ресторанного бізнесу, еко-туристи та працівники туристичної галузі зібралися на дводенному семінарі. Що радять Полтаві експерти з-за кордону – далі в сюжеті.

Представники бізнесу, ресторатори, громадські активісти, творчі люди Полтави, Закарпаття та Києва натхненно працюють над тим, щоб таки зробити Полтаву туристичним містом. За козир вирішили узяти гастрономічні особливості регіону.

/Юлія Мельник, голова ГО «Еко-Лтава»
Тобто, чи галушками єдиними, чи ні. І приїхали експерти зі Швеції та Данії, Макс та Еміль, вони розповідають, як це відбувається в їхніх країнах, що можна покращити в нас/

Як туристу, який приїздить до Полтави, зрозуміти, що де знаходиться і куди сходити поїсти – на семінарі розробили туристично-гастрономічні навігатори. Також висунули ідею про вирощення суто полтавської курятини. На семінарі запевнили, що місцеві аграрії уже вивели унікальну породу, яку встигли оцінити ресторатори. Семінар став можливим в рамках шведського проекту «Смарт лівінг челендж». Організатори поставили завдання – змінити ставлення до їжі, зробити місця харчування зручними, творчими і цікавими туристам. Матс Ярнхаммар зі Стокгольму та Еміль Бруун Блауерт із Копенгагену приїхали до Полтави, щоб, як кажуть, свіжим оком оцінити туристичні можливості. Вони кажуть, що Полтава має потенціал, і місту треба працювати, щоб про цікаві місця та можливості знали.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію