У Полтавському театрі ляльок – прем’єра

На сцені – нова вистава – «Круть та Верть», створена за мотивами української народної казки «Колосок». Нова постановка, говорять її творці, навчає юних глядачів працьовитості.

Герої вистави – мишенята на ім’я Круть та Верть, та їх працьовитий друг Півник. Вистава розповідає про важливість людської праці та поважне ставлення до хліба.

Олександр Іноземцев, режисер вистави «Круть та Верть»

- В цій виставі показана «кухня» лялькарів, «кухня» театральна, ми не ховаємо ні за ширму, не приховуємо ніде, а відкритим прийомом подаємо на глядача. Ну і саме художнє рішення цікаво вирішено.

Хто такі Круть та Верть, діти уже знають.

Софія Мороз, глядачка

- Вони – дві мишки, які не хотіли нічого робити. Були дуже лінивими.

Головний художник Віктор Козуб говорить: у постановці демонструють увесь процес виготовлення хліба: від моменту появи колосків до випікання хлібини. 

Віктор Козуб, головний художник Полтавського академічного обласного театру ляльок 

- Вона дуже цікава, технічна. Тобто, не так взагалі просто знайти якесь рішення, як показати збір хліба, молотьбу, млин. Ну я вважаю, що нам в цій виставі це вдалося зробить.

Не забули й про виховні моменти: перший – це осуд ледарювання та похвала праці, а другий – шанобливе ставлення до чужої праці. Тож неодноразово й звучить фраза: «Хто працює – той і їсть».

Тетяна Вітряк, директор Полтавського академічного обласного театру ляльок

- Вистава особлива в першу чергу тим, що це наша українська класика, і діток вона навчить, безумовно, в першу чергу – бути роботящими, добрими, щирими і допомагати один одному.

«Круть та Верть» – це вже п'ята прем'єра за рік у Полтавському театрі ляльок. 

Тетяна Вітряк, директор Полтавського академічного обласного театру ляльок

- Ми на сьогодні досягли такого рівня, до якого тяглися дуже-дуже довго, тому що у нас зали переповнені. Тому, шановні наші глядачі, ми обов’язково будемо проводити прем’єри – не одну, а дві, а можливо, навіть і три вистави.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію