ТОП природніх вітамінів, які допоможуть зміцнити імунітет восени

Джерело: Ландшафтно-садовый проект

Восени вітаміни вкрай необхідні для зміцнення імунітету перед сезонними спалахами інфекцій.

Вітаміни та мінерали необхідні кожній людині незалежно від способу життя і роду діяльності, а особливо у період загострення захворювань.  Видання «Сегодня» зробило підбірку сезонних овочів, які здатні підвищити імунітет восени.

Вітамін С можна отримати зі свіжої і квашеної капусти, солодкого перцю (він займає перше місце за вмістом вітаміну С серед овочів). Вітамін С руйнується при тривалому впливі високих температур, а також при контакті з металом (алюмінієвий посуд). Щоб отримати добову норму вітаміну С, достатньо 1 свіжого солодкого перцю або 200 г салату зі свіжої капусти. До речі, можливо навіть приготувати свіжий капустяний сік: він не тільки вгамує вітамінну потребу, а й допоможе при перших ознаках застуди, запалення горла.

Для поповнення запасів вітаміну А необхідна морква. 1 стакан морквяного соку на день має загальнозміцнювальну, антисептичну, протизапальну, знеболюючу, ранозагоювальну дію, має протираковий ефект, освіжає колір обличчя. Причому цінні не тільки коренеплоди моркви, але і її бадилля. Візьміть зелене листя з 3-4 коренеплодів, обшпарте зелень окропом, а потім пропустіть з цибулею через м'ясорубку. Такий вітамінний мікс – чудова приправа до рису, спагетті, м'ясних страв.

Вітамін Е – найсильніший природний антиоксидант. На відміну від вітаміну А, вітамін Е погано накопичується в організмі, тому ним складно запастися про запас. Важливо подбати про те, щоб вітамін Е надходив до організму безперервно. Вітамін Е в достатку міститься в рослинних оліях – соняшниковій, лляній, кукурудзяній, оливковій, мигдальній. Крім використання рослинних олій при приготуванні їжі необхідно вживати 1 ст. л. свіжої рослинної олії на день.

Вітамін В6 – справжній вітамін імунітету, без нього неможливе формування захисних кров'яних тілець (лімфоцитів). Вітамін В6 міститься в багатьох овочах: картоплі, моркві, капусті, бобах, квасолі, горосі. З овочевих соків можна готувати екзотичні вітамінні композиції.

Для поповнення мікроелементів ідеальні гарбуз, кабачки, патисони. Щоправда, вони ненадовго доставляють відчуття ситості. А ось гарбуз – найщедріше рослинне джерело калію і міді.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію