На Чемпіонаті з піци в одній з категорій перемогла українська команда

Україна вперше представляла збірну на Чемпіонаті світу з піци. Кращі Pizza Masters України відправилисять в Парму (Італія), щоб випробувати свої сили.

«Професія піца-майстра в нашій країні має коріння в мережі Pizza Celentano, саме тут і саме у Львові піца «полетіла». Pizza Masters, готуючи піцу, розтягують тісто в повітрі і виконують складні акробатичні трюки. Зараз ресторанних брендів, які готують так піцу, в Україні побільшало і вже минулого року у листопаді у Львові відбувся Перший відкритий Чемпіонат України з піци: Pizza Fest 2017. Тут і утворилася національна збірна, до якої увійшло 9 кращих Pizza Masters з 35 учасників змагання», - розповіли організатори.

До збірної увійшли піцайоло з ресторанів Positano, Silpo Resto, Pizza Celentano, Vino e Cecina та Smaki-Maki. Зараз хлопців тренує до World Pizza Championship Даніло Пагано - чемпіон світу та інструктор з піца-акробатики і класичної піци. До того ж Даніло Пагано судив Чемпіонат світу з піци протягом 15-ти років.

Українські Pizza Masters виступали в 6 категоріях: неаполітанська піца (дров'яна піч), класична піца, піца в дуеті (авторська піца, яку готує Pizza Master та шеф-кухар), найбільша розтяжка, найшвидша розтяжка та індивідуальний фрістайл. Усе, окрім піци в дуеті, вони випробували вже на Чемпіонаті України, але зараз відточують майстерність разом з наставником з Італії, щоб досягти вищого рівня з технічної точки зору.

Традиційний Чемпіонат світу по піці World Pizza Championship вже в 26-те відбувся 9-11 квітня 2018 року в місті Парма, Італія. У чемпіонаті бралиь участь понад 800 учасників з 44 країн. Кухар-піцайола Андрій Злотко отримав найбільшу кількість балів за свою піцу, котру присвятив дружині.

А що? Піцу готувати легше, ніж вареники!

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію