Чому редиска має бути на вашому столі

Корисні властивості редиски просто приголомшливі: вона є прекрасним джерелом вітаміну С, містить речовини, що убивають хвороботворні мікроорганізми, а також низько калорійна.

Як розповіла персональний шеф-кухар Кеті Сіммонс для Women's Health, редиска додає до страв пряний смак та приємний хрускіт.

Що приготувати з редискою

Різні сорти редиски найкраще готувати різними унікальними способами, говорить Сіммонс. Ось що робити з найпоширенішими видами редиски:

Редиска "Вишневий сад". Ця маленька кругла червона редиска є найпоширенішою, ви точно знайдете її в більшості супермаркетів. Наріжте плоди тонким шматочками і додайте до салатів, бутербродів або бургерів.

Також з цієї редиски можна зробити чипси і подавати з хумусом чи іншими соусами.

Редиска "Французький сніданок". Це уже довші та овальні плоди редиски, вони м'які та хрусткі. Сіммонс рекомендує їх запікати, потім додавати до салатів або їсти як легку закуску. Для запікання розкладіть нарізану на деко, посоліть, поперчіть, збризніть оливковою олією і відправте у розігріту духовку на кілька хвилин.

Дайкон (китайська) редиска. "Це гарний вид, якщо ви не хочете гострого", – каже Сіммонс про довгу білу редиску. Крім того, завдяки своїй формі її легко вирізати. Цей сорт добре додавати до бульйонів та супів.

Чорна іспанська редиска. Оскільки такий сорт дуже пряний, чорні редиски краще маринувати, говорить Сіммонс.

Візьміть близько 40-50 промитих редисок, складіть у велику ємкість, додайте півтори склянки води, одну столову ложку білого оцту, дві столові ложки медового або кленового сиропу, дві столові ложки оливкової олії, а також солі та перцю. Доведіть до кипіння і кип'ятіть протягом 10-15 хвилин, поки редиски не будуть готовими. Використовуйте до салатів або до страв для пряного присмаку.

Вибирайте редиски із зеленню; листя має виглядати здоровим і свіжим. Самі редиски мають бути без пошкоджень, яскраві, без цвілі.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію