На фестивалі "Гастрономічна гостинність Полтавщини" Карлівський район "брав" медом

Відділ культури і туризму Карлівської районної державної адміністрації презентував Карлівський  район та місто Карлівку на IV Міжрегіональному туристичному фестивалі "Гастрономічна гостинність Полтавщини”, який днями відбувся у Полтаві з нагоди святкування в Україні  Дня Європи.

На фестивалі свій талант продемонструвала Інна Шепетя із с. Федорівка, яка виготовляє одні з кращих пряників в області. П’янкий медово-імбирний аромат ще зранку заповнив повітря.  Інна робить справжні витвори мистецтва. Вона додає у випічку 11 видів прянощів та приправ, а також багато меду, тому смак пряників насичений, а зберігаються вони до шести місяців. 

Важко було пройти й повз пасічника Василя Гаврилова, в якого не тільки можна було купити, але й скуштувати медовий напій. Медовар із захопленням розповідав про корисні, цілющі, поживні  властивості напою, який символізує гостинність та щедрість українців. Тут вам і напій медовий з апельсином, і з терном, і з малиною, і з екстрактом личинок воскової молі, яка виробляє особливий лікувальний фермент, що застосовується при лікуванні туберкульозу. У пасічника можна було придбати й настоянку прополісу, бджолиного підмору, воскової молі,  пилок, мед, крем - мед, прополісний мед лікувальний, мило та свічки на основі меду.

Чимало охочих зібралося і біля  Наталії Камерської, щоб долучитися до майстер-класу з карлівського розпису. Дітлахи із задоволенням малювали квіти та півня, а потім хизувалися перед батьками.

Гості фестивалю, та й самі учасники, залишилися задоволені його проведенням і бажають організаторам й надалі проводити фестивалі не тільки в Полтаві, а й  в інших містах області.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію