9 місяців роботи – і новий елеватор

Агропромхолдинг «Астарта-Київ» побудував новий елеватор в Шишацькому районі у селі Яреськи на базі ТОВ «Агрофірма ім.Довженка». Зерносховище побудували на кошти, які виділив Європейський Інвестиційний Банк. Цей елеватор зможе одночасно зберігати 100 тисяч зернових і олійних та приймати збіжжя не тільки від ТОВ «Агрофірма ім.Довженка», а й від інших партнерів на взаємовигідних умовах.

9 місяців будівництва, і нарешті елеватор урочисто відкривають та перерізають стрічку. На урочистості завітав генеральний директор АСТАРТИ Віктор Іванчик. Очільник відзначив: елеватор побудували на кошти, виділені компанії Європейським Інвестиційним Банком.

Віктор Іванчик, генеральний директор «Астарта-Київ»

- Тільки завдяки співпраці з банками і, зокрема, цей елеватор побудований на гроші Європейського Інвестиційного банку. Це, можна сказати, банк Євросоюзу, банк розвитку і компанія «Астарта» стали чи не найпершою в Україні, яка отримала кредит від потужного міжнародного банку.

Елеватор буде обслуговувати всі виробничі підрозділи агрофірми імені Довженка. 

Віктор Іванчик, генеральний директор «Астарта-Київ»

- В першу чергу, обираючи це місце, воно ідеально підходить для такого активу, просто ідеально. Бачте, поруч наш цукровий завод, який працює в рамках компанії «Астарта» вже двадцятий рік. Поруч – всі наші агрофірми, які включилися в компанію Довженка і «Астарта – Київ».

Відкриття елеватору – крок до забезпечення населення роботою. 

Сергій Фролов, директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА

- Ми дійсно вітаємо будівництво таких об'єктів, які дійсно за сучасними технологіями дадуть вам можливість зберігати зерно. Важливо, особливо для селища і для району, що це ж додаткові робочі місця. А це дуже важливо.

На новому елеваторі встановлено сучасне технологічне обладнання. Всі ємності для зберігання зернових поставила українська компанія «Варіант Агро Буд». 

Олексій Грушко, директор компанії «Варіант Агро Буд»

- Для того, щоб виконати ваші замовлення, ми збільшили на 86 робочих місць своє підприємство. Здавалося б, це небагато, але це 86 сімей, які отримали впевненість в завтрашньому дні. Я порахував, скільки вже відвантажено нашого обладнання на ваше підприємство, – це всього 340 єврофур.

Потужності нового об'єкта дозволяють одночасно зберігати 100 тис. тонн зернових і олійних культур. Потужність прийому зерна становить 300 т/год, або ж 7 200 т/добу. За добу елеватор здатний прийняти близько 200 вантажних автомобілів з зерном.

Сергій Ходзінський, директор ВП «Яресківський елеватор»

- При цьому ми можемо проводити одночасно аж 6 операцій: проводити приймання аж 2 підйомниками двох різних культур, проводити сушіння 2 культур одночасно, проводити відвантаження на залізничний транспорт, також можемо проводити відвантаження на автомобільний транспорт.

Крім цього, підприємство має велику виробничу лабораторію з сучасним обладнанням, що дає змогу швидко зробити певний спектр аналізів для визначення класу пшениці та постійно моніторити якість зберігання зерна.

Сергій Ходзінський, директор ВП «Яресківський елеватор»

- Це дасть змогу чесно працювати з партнерами, швидко приймати автотранспорт, задовольняти вимоги агрофірм та інших фермерських господарств.

«Астарта-Київ» також тісно співпрацює з місцевими громадами, реалізує безліч соціальних проектів на території своєї присутності.

Світлана Мозгова, директор з розвитку корпоративного партнерства «Астарта-Київ»

- Якщо говорити про Шишаки, то це 10 шкіл, в яких ми допомагаємо з ремонтами. У минулому році був проект по утепленню школи, який мав фінансування 260 тисяч, це і енергоефективність, і заміна вікон, обладнання класів комп'ютерами, це ремонти як поточні, так і капітальні.

Також за сприяння «Астарти» у Шишацькому районі відремонтовано 8 ФАПів, де населення має змогу отримати кваліфіковану медичну допомогу. Компанія не оминає увагою такі сфери, як культура та спорт, де у рамках співпраці з громадами реалізований не один проект, спрямований на підтримку сільських територій.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію