У Пирятині перевіряють "рибні точки"

Робоча група з обстеження підприємств торгівлі, громадського харчування, місць стихійної торгівлі на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади обстежила 5 місць торгівлі рибою.

Під час обстеження виявили, що на всіх об’єктах риба та рибні пресерви зберігають у холодильних прилавках при температурі 4 градуси (в межах норми від 0-5), зберігання товарів впорядковано з урахуванням товарного сусідства.

Під час обстеження встановили також низку невідповідностей вимогам ветеринарно-санітарного законодавства:

  • в одному торговому павільйоні відсутнє побутове приміщення для персоналу, відсутні належні умови для дотримання особистої гігієни продавців (руки миють над відром), зразки риби, а саме хребет лосося, вомер копчений, скумбрія копчена, оселедець солений зберігаються поза межами холодильного обладнання, дошка „гастрономічна“ непридатна для використання;

  • у магазині умови для дотримання особистої гігієни потребують удосконалення, а саме відокремлення рукомийної раковини від ванн для миття тари;
  • в кафе-барі  не пред’явлена особова медична книжка продавця, не пред’явлені документи про якість та безпечність на Восьминога с/с, відсутня будь-яка інформація на упаковці;
  • в іншому магазині в деяких холодильних прилавках відсутня герметичність.

Нагадаємо, з початку року в Україні зафіксували 5 летальний випадок від ботулізму.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію