Майже рік у Попівці працює австрійська лінія з виробництва соку прямого віджиму

За день там переробляють до 3.5 тонн соку. Нині в асортименті – майже 80 найменувань овочево-фруктових міксів, джемів та соків.

Товариство «Сади Карлівщини» займається виробництвом соку прямого віджиму та джему. Майже рік тому реконструювали ось цю будівлю у Попівці Карлівського району.Щоб продавати сік прямого віджиму, керівник підприємства Володимир Слєпцов вивчав досвід різних країн.Зупинився на австрійській лінії Kreuzmayr.

Володимир Слєпцов, директор ТОВ «Сади Карлівщини»

- Це єдине підприємство на Полтавщині, яке випускає соки прямого віджиму. Це наша велика гордість. І я думаю, що воно займає достойне місце в когорті найкращих підприємств нашої області.

Сучасна австрійська лінія Kreuzmayr  з виробництва соків прямого віджиму дозволяє максимально зберігати смакові якості у продуктах, наближені до свіжої сировини. Фрукти постачають із власного карликового саду. 

Анатолій Наретя, керівник цеху з виробництва соків прямого віджиму та джемів ТОВ «Сади Карлівщини» 

- Все чисте перевірене дослідним центром «Полтавастандартметрологія», все відповідає вимогам безпеки. Підтверджено протоколами досліджень.

У цеху задіяні десять людей. Планують створити ще 40 робочих місць.Під час сезону збору врожаю лінія працює безперебійно. Для того, щоб отримати сік, наприклад з яблук, тут відбувається кілька процесів.Спочатку за допомогою гідравлічного перекидача фрукти потрапляють на інспекційний стіл. Їх миють і вже потім по напилковому транспортеру яблука перекидаються  в дробарку. 

Анатолій Наретя, керівник цеху з виробництва соків прямого віджиму та джемів ТОВ «Сади Карлівщини» 

- Перетворюється це яблучко в однорідну субстанцію, це напівфабрикат, яка придатна для пресування, вичавлення, перетирання. Далі технологічні процеси розділяються.

За добу у цеху виробляють до 3.5 тонн  соку. Так, як фрукти достигають у різний період, працівники роблять напівфабрикати.Зберігають їх у двохсот літрових бочках, потім змішують.

Анатолій Наретя, керівник цеху з виробництва соків прямого віджиму та джемів ТОВ «Сади Карлівщини» 

- Протягом 1хв. 10 с. сок знаходиться в потоці в пастеризаторі, нагрівається до температури 83 градуси. Це відбувається процес пастеризації. Далі стоїть машина наповнювач, здається оператором у об’єм продукта і наповнюємо, або беги, або паучі. Далі продукція йде на екитування, стоїть машинка напівавтоматична, сама клеє, ставить дату і пакування в термоусадочну плівку. Все це виставляється на піддони і відправляється споживачу.

Реалізують продукцію у власній мережі «Домашній смак» під торгівельною маркою «Докучаєвський продукт».Нині в асортименті майже 80 найменувань соків, овочево-фруктових міксів та джемів. Cеред новинок з останніх- ожиновий та порічковий. До кінця вересня планують реконструювати сховище  для збереження плодової продукції.

Володимир Слєпцов, директор ТОВ «Сади Карлівщини»

- Це буде холодильник на тисячу тонн, чотирьохкамерний. Практично уже все обладнання замовлено, сандвіч панелі.

Соки, мікси та джеми підприємства представляли та дегустували  на сільськогосподарських виставках. 

Володимир Слєпцов, директор ТОВ «Сади Карлівщини»

- Наша продукція сьогодні відповідає самим сучасним Європейським і світовим зразкам. Продукція високоякісна. Це зовсім інший рівень. І мені дуже б хотілося, щоб наші діти Полтавщини от цю продукцію вживали. І наші жителі.

Нині товариство «Сади Карлівщини» забезпечує соками жителів Карлівки, Полтави, а також школи та дитсадки Карлівського району. У навчальні заклади відправили  до 10 тонн соку. У планах експортувати свою продукцію, не лише в районі, а й  в області та Україні.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію