Чому не варто "налягати" на цукрозамінники

Ізраїльські вчені, що представляють Університет імені Бен-Гуріона, визначили, що вживання цукрозамінників згубно позначається на кишковій мікрофлорі.

Автори дослідження вивчили дію на організм популярних штучних підсолоджувачів: сукралози, сахарину, ацесульфама, неотама й адвантама. Вчені виявили, що цукрозамінники діють на кишківник як токсини та уповільнюють ділення бактерій.

З'ясувалося, що навіть невелика кількість цукрозамінників може шкодити кишковому мікробіому. Для вираженого негативного ефекту на день достатньо випити лише дві чашки кави з доданим до неї замінником цукру.

"Ми виявили токсичну дію на кишкові бактерії навіть при концентрації штучного підсолоджувача 1 мг/мл", – відзначили наукові фахівці.

Підсолоджувачі часто використовують для заміни цукру діабетиками або дієтологами для зведення до мінімуму рівня глюкози в крові.

Попередні дослідження показували, що цукрозамінники можуть стати однією з причин порушення в роботі травної системи. При їх постійному використанні організм людини перестає пов'язувати солодкий смак зі споживанням калорій і відчуттям насичення. У результаті чого різко підвищується ризик ожиріння.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію