Сімдесят рецептів українського борщу

Який з них класичний, вивчали учні ЗОШ №34. Секретами його приготування на кулінарному майстер-класі з дітьми ділився шеф-кухар Тимофій Гаєвий. Спершу він розповів про історію виникнення борщу, а потім познайомив учнів з класичним рецептом цієї страви

Десятикласниця Марія свої перші кулінарні спроби робила ще в малому віці. У 7 років приготувала для батьків борщ за авторським рецептом.

Марія Очіченко, учениця ЗОШ №34

- Перший раз, коли я готувала борщ, це був дуже комічний випадок. Я замість томатного соку влила в борщ варення. Тому що думала, що він складається саме з цього. Тоді я пригостила своїх батьків, вони дуже сміялися з цього. А я казала: «Їжте його, тому що це я приготувала. Я - молодець!».

А от після порад мами, згадує дівчина, у неї вийшов справжній смачний борщ. Цього ж дня з особливостями головної національної страви українців Марія знайомиться на кулінарному майстер-класі. Проводить його шеф-кухар Тимофій Гаєвий.

Віктор Сердюк, голова Міської батьківської ради

- Мета цього заходу – популяризація української кухні, а також заохочення дітей до приготування їжі як на уроках трудового навчання, так і вдома з батьками.

Кілька років тому Тимофій Гаєвий всерйоз зацікавився темою слов'янської кухні. Вона, каже, смачна, а головне – корисна.

- Кожна нація повинна їсти те, що на генетичному рівні закладено пращурами. Тому що є певні принципи по калорійності. Чим північніше живе народ, тим у нього їжа більш калорійна.

Сьогодні кухар знає близько 70 рецептів борщу. Один із них демонструє на майстер-класі у 34-ій школі. Приготування страви розпочинає з бульйону.

- Хочете отримати смачний бульйон? Ви м'ясо кладете в холодну воду і не солите. Даєте закипіти і проварюєте хвилин 20, не додаючи солі. Тільки після цього ви його підсолюєте.

Доки готується бульйон, кухар нарізає борщову заправку. А це - морква, цибуля, буряк. 

В очікуванні дегустації страви учасники майстер-класу діляться своїми враженнями від зустрічі з шеф-кухарем.

Анна Карандіна, учениця ЗОШ №34

- Сьогодні ми розглядали тему щодо приготування справжнього українського борщу. Нам майстер показав, як потрібно його готувати правильно, які туди входять інгридієнти. Тому що, наприклад, моя родина вносить туди деякі свої корективи, наприклад, часник або пікантні приправи.

А після українського борщу шеф-кухар розповів дітям, як готувати опішнянські крученики.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію