Що корисно додавати в чай?

Насамперед, добавки повинні бути натуральними, а чай - без барвників і ароматизаторів.

Тож, які добавки корисні і що можна додавати в чай?

1. Аніс - його плоди корисно додавати в чай, як тільки у вас з'явилося неприємне шорсткувате відчуття в горлі. Такий чай можна приймати і якщо кашель вже почався - вилікуватися вийде набагато швидше.

2. Жасмин - він допомагає впоратися із загальним занепадом сил і симптомами хронічної втоми, підніме знижений артеріальний тиск і збуджує апетит.

3. Імбир - корінь імбиру можна натирати на тертці і заварювати окропом або ж додавати шматочки відразу в заварку. Він чудово зігріває і бадьорить, активізує обмін речовин.

4. Календула - квіти і насіння календули мають бактерицидну дію, що може допомогти при ангіні або застуді.

5. Лаванда. Має заспокійливу дію і є спазмолітичним засобом. Такий чай матиме просто чарівну дію при безсонні і неврозах.

6. М'ята - її запашні листочки, заварені з чорним чаєм, можуть заспокоїти і розслабити ввечері. М'ята допомагає від нетравлення шлунка, при температурі або критичному стані під час застуди чи грипу. М'ята зніме роздратування і зменшить кашель при бронхіті.

7. Обліпиха. У складі ягід обліпихи така кількість корисних речовин, що ви просто зобов'язані спробувати її! Вона відмінно зміцнює імунітет і зможе поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту навіть при серйозних його захворюваннях. У ягідках багато вітаміну С, вітамінів групи В, Е, К, РР, заліза, марганцю та органічних кислот.

8. Лимон. Лимон не тільки доповнює смак чаю пікантною кислинкою, але і захистить від застуди. А щоб його користь була максимальною, кидайте дольку лимона не в окріп, а в уже злегка охолоджений чай.

9. Скоринки цитрусових.  Не викидайте шкірку від апельсинів і мандаринів: висушіть їх і дрібно поріжте. Тепер такі скоринки можна додавати в чай, і він не тільки стане ароматним, а й корисним на вітаміни.

10. Чебрець. У складі чебрецю дуже багато ефірного масла, саме тому чай з цієї травичкою має такий яскравий смак. Чай з чебрецем стане незамінним напоєм під час застуди, грипу або бронхіту. А якщо ви втомилися або у вас поганий настрій - ароматний напій підбадьорить і додасть життєвих сил.

11. Шипшина. Шипшина - просто незамінна добавка до чаю в холодну пору року! У її склад входять відразу понад 10 корисних вітамінів і мікроелементів, які забезпечують нашому організму захист від вірусів в зимову пору року. Шипшина піднімає імунітет і допоможе боротися із захворюваннями печінки, нирок і шлунково-кишкового тракту.

12. Кориця. Виявляється, корицею можна посипати не тільки какао і каву, а й додавати в чай! Доповнить вона тільки чорні сорти цього напою, але варто пам'ятати, що не потрібно сипати надто багато цих прянощів. 

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію