Апельсиновий сік один з найкорисніших для шлунку

Свіжовичавлений апельсиновий сік – важливий елемент здорового харчування. Його можна по праву назвати одним з найпопулярніших напоїв у світі.

Він корисний тим, що:

  • Забезпечує добову норму вітаміну С.
  • Без аскорбінової кислоти організм людини не може нормально функціонувати. Вітамін С зміцнює зуби і кістки, робить шкіру пружною, підтримує імунну систему і бореться з інфекціями і вірусами.
  • Знижує рівень холестерину в крові.
  • Апельсиновий сік містить речовини, здатні знижувати рівень поганого холестерину в крові. Це допомагає зменшити ризик виникнення інсульту та хвороб серцево-судинної системи.

  • Захищає від виразки.
  • Недавні дослідження показали, що люди, чий раціон багатий вітаміном С, рідше страждають від виразки – захворювання, яке небезпечне подальшим розвитком раку шлунка.
  • Кілька склянок апельсинового або іншого цитрусового соку в день збільшують концентрацію лимонної кислоти в організмі, тим самим запобігаючи утворенню каменів в нирках.
  • Дарує організму здорові вуглеводи.

В апельсині середніх розмірів міститься близько 11 грамів легко засвоюваних вуглеводів. Глікемічний індекс фрукта становить всього лише 33 одиниці. Тому апельсини і сік з них можна вживати людям з цукровим діабетом.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію