Бобові допоможуть знизити рівень глюкози в крові

Науковці з Канади зробили висновок, що заміна крохмалевмісних гарнірів сочевицею ефективно сприяє зниженню рівня глюкози в крові. 

Так, стверджують експерти, можна домогтися 20-відсоткового зниження рівня цукру в крові.

Тому фахівці рекомендують замінити картоплю та рис у своїх тарілках саме на бобові. З таким закликом звернулися до людей з проблемою діабету та переддіабету співробітники Департаменту охорони здоров'я та науки про харчування і Департаменту сільського господарства і агропромисловості Канади Еллісон Дункан і Ден Рамдат.

За їхніми словами, регулярне вживання картоплі та рису сучасними людьми є значним для того, щоб таке харчування можна було вважати здоровим. У половині випадків крохмалевмісні гарніри мають бути замінені на інші. Адже у великій кількості вони сприяють розвитку толерантності до інсуліну, з чим пов'язаний підвищений вміст глюкози у крові. Все це є передумовами до розвитку метаболічного синдрому, ожиріння та діабету.

Як гарнір, експерти наполегливо рекомендують віддати перевагу бобовим і, зокрема, сочевиці. Заміна половини порції рису сочевицею дозволяє знизити рівень глюкози в крові на 20 відсотків, замість картоплі – на 30, стверджують фахівці. Адже бобові можуть зменшувати хронічні захворювання, пов'язані з неправильним рівнем глюкози.

Зазначимо, раніше експерти назвали манго фруктом, який допоможе запобігти передчасному старінню.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію