В Україні зменшилися цукрові запаси

Розрахункові залишки цукру станом на 1 січня 2019 року оцінюють у 1 435 тонн, що на 10% менше, ніж на відповідну дату минулого року. 

Про це повідомляє agronews.ua з посиланням на прес-службу Економічного дискусійного клубу.

"Із початку поточного маркетингового сезону (вересень-грудень) було вироблено 1,650 тисяч тонн цукру з буряків, що на 17% менше, ніж у відповідному періоді попереднього сезону, що обумовлено скороченням виробництва цукросировини. Розрахункове внутрішнє споживання цукру за вересень-грудень 2018 року оцінюється в 457 тисяч тонн", – йдеться у повідомленні.

За оперативними даними митної статистики, за 4 місяці поточного сезону експортували 198 тисяч тонн цукру, що на 14% більше, ніж у вересні-грудні 2017 року.

З початку 2018/2019 МР український цукор користується активним попитом у країнах СНД — Узбекистані та Азербайджані.

Загалом, у сезоні 2018/2019 МР пропозиція цукру на ринку очікується в обсязі 2 190 тонн, попит внутрішнього ринку прогнозується на рівні 1 370 тонн (з розрахунку 30 кг цукру на особу на рік). За умови забезпечення на кінець маркетингового періоду оптимальних залишків цукру на рівні 320 тисяч тонн, вільний ресурс цукру для можливого експорту у поточному маркетинговому сезоні складатиме 500 тисяч тонн.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію