У Полтаві пройшло свято українського стратегічного продукту – Сало-Fest

Його присвятили Водохрещу та закриттю головної ялинки міста. В основі – народні гуляння та традиційна українська кухня. Пофестивалити до Полтави з'їхались гості з усієї області та інших міст країни.

Карина Венгровська, торгує салом 

- Ми – українці, ми не можемо без сала. Ви ж розумієте. Якщо сало – значить, українець. Це ж перевіряється. Бере сало обома руками – значить, хохол.

Карина Венгровська – сальних справ майстер. Вона добре знається не тільки на усіх прикметах, пов'язаних із салом, а й в тому, як його приготувати, з чим подавати та продавати. Жінка вже багато років – начальник ковбасного цеху. 

Карина Венгровська, торгує салом 

- Сало представлено дуже багато. Більше 20 видів. Це сало і солоне, і мариноване, і в перці, і з петрушкою, і з часником, і топлений смалець. Дуже-дуже багато, і запечене. Яке завгодно. Ми постаралися.

Зголоднілі ж полтавці на ярмарку могли скуштувати шашлик із свинини та страву у незвичайному горщику. 

- Ось картопля по-селянські і рулет з почеревини у хлібному горщику з тушеною капустою.

На головній же сцені міста творчі колективи Полтавщини українському делікатесу присвячували пісні, вірші та традиційний вертеп, головний герой якого – коза з сильною нестачею сала в організмі. 

Фестивалили від малого до великого. Більшість полтавців говорять: без сала за стіл не сідають. 

Ганна Токар, завітала на свято 

- Дуже подобається, все дуже гарно, красиво. Дуже все святково. 

Ольга Ніколаєнко, завітала на свято 

- Як вважаєте, потрібно їсти сало?

- Аякже. 

- Чому?

- Там жири, якісь такі особливі. Та й українське сало, аякже.

Наступного року полтавців пообіцяли пригостити салом з чорносливом.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію