Продукція, що потрапляє до нашого споживчого кошика, має пройти багато умов, аби отримати право вийти на ринок

Один із пунктів такої перевірки – дотримання технічних умов на всіх стадіях виробництва. Про те, яким чином виробники повинні дотримуватися національних або міжнародних стандартів стосовно технічних умов, дізнавалася Крістіна Криженко.

Контроль за випуском вітчизняної продукції проходить декілька стадій, починаючи від проектування і закінчуючи його виходом на ринок споживачів.

/Світлана Майман, начальник відділу стандартизації та наук.інформації «Полтавастандартметрологія»

Нормативні документи використовуються на всіх стадіях виробництва та реалізації продукції. В тому випадку, якщо немає національного нормативного документу, виробник може розробляти свій власний нормативний документ, тобто, технічні умови/

Другий випадок розробки технічних умов - за необхідності підвищити вимоги або їх конкретизувати.

На даний час фонд технічних умов «Полтавастандартметрології» налічує більше 1300 примірників, що включають в себе технічні умови на харчову, промислову продукцію і сировину.

У зв'язку зі стрімкою зміною законодавчої та нормативної бази, приведенням її у відповідність до міжнародних та європейських вимог особливо нагальним є питання періодичного перевіряння та актуалізації технічних умов їх власниками, що проводиться не рідше 1 разу на 5 років, - зазначила Світлана Майман. Нині працівники її відділу перевіряють м'ясну і молочну продукцію, адже окрім якісного складу вищезазначена продукція має відповідати певним державним вимогам щодо дотримання технічних умов виключно на всіх стадіях виробництва.

У разі невідповідності чинному законодавству, відповідним національним стандартам та невжиття власником заходів щодо усунення виявлених невідповідностей, державну реєстрацію технічних умов буде анульовано.

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію