3 години провели під парканом ковбасного цеху на Лохвиччині правоохоронці та фахівці ветеринарної медицини, намагаючись потрапити у приміщення цеху

Бо, попри наявність у представників влади постанови суду на огляд приміщення, власник м'ясопереробного комплексу уповноважених осіб на власну територію не впускав. А посадовці, у свою чергу, намагалися перевірити, чи є у підприємця необхідні ветеринарні документи на проведення забою худоби. Зрештою, таких правоохоронці та ветлікарі не виявили. Подробиці кримінальної історії дивіться далі.

Ця історія почалася майже місяць тому. На телефон довіри Управління ветеринарної медицини у Лохвицькому районі надійшло повідомлення, у якому йшлося про те, що у ковбасному цеху с. Гіряві Ісківці проводиться забій свиней без попереднього ветеринарного огляду. Щоб перевірити інформацію, співробітники ветеринарної міліції впродовж 3 діб вели стеження за м'ясопереробним підприємством, щоб задокументувати факт передачі свинини на реалізацію без належних ветеринарних документів, якщо така операція буде здійснена.

Під час первинного огляду холодильників і приміщення цеху, який у присутності завідуючої цеху проводив головний держінспектор ветеринарної медицини Лохвицького району Михайло Черкас, у загонах виявили 10 голів свиней, підготовлених до забою, 1 тушу тварини, яка піддівалася обсмаленню, та ще 10 нутрованих туш у холодильнику.

/Михайло Черкас, головний державний інспектор ветеринарної медицини у Лохвицькому районі

Власника цеху не було, була завідуюча виробництвом. Я її запитав, що за свині, звідки привезені, чи є на них документи? Вона сказала, що таких документів у неї немає. Я запитав, хто проводив ветогляд? Вона сказала, що свині забиваються без ветогляду/

Забій призупинили, Михайло Черкас домовився з власником підприємства про комісійну перевірку цеху і необхідність відбору бакматеріалу для лабораторного дослідження на сибірку. Коли ж правоохоронці та фахівці ветмедицини району прибули за адресою з метою оглянути приміщення у присутності власника, останній, не дивлячись на постанову суду на огляд, пускати уповноважених осіб на територію цеху відмовився. Коли ж через 3 години підприємець на огляд погодився, увійти до цеху він дозволив лише слідчому та 2 понятим. Бо ж документи на свиней, на думку бізнесмена, у нього у повному порядку. А видав їх йому місцевий ветлікар.

/Євген Литвиненко, власник ковбасного цеху

Ввезені свині були з усіма документами, виданими ветлікарем Зайченко. Коли ж цех оглянули уже в присутності комісії, то було задокументовано вже не 10, а 6 голів свиней. З приводу зникнення решти тварин власник підприємства надав цікаву відповідь: «Можливо, вони втекли».

Наразі по даним фактам проводиться перевірка/

/Володимир Передерій, заступник начальника відділу ветеринарної міліції ГУМВС у Полтавській області

У подальшому проводитимуться додаткові заходи по встановленню як походження, так і умов, у яких забивалися свині і згідно з ветеринарними вимогами/

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію