З року в рік, говорять лікарі, стабільною залишається ситуація з високим рівнем харчових отруєнь

Останні мають свою літню особливість, адже у спекотний час якість і термін зберігання продукції потребують постійного контролю з боку споживачів. Про те, що робити, аби уникнути отруєння, і чим собі допомогти, якщо ви все ж спожили неякісну продукцію, - дізнавались наші журналісти.

Літо - гаряча пора відпусток, сонця, засмаги і літніх отруєнь. Фахівці медичної справи говорять, що кожного року з кінця травня до початку осені - справжній бум на кишкові інфекції.

/Валентина Кулакова, міський гастроентеролог

На даний час у нас в місті і взагалі в Україні різко зросла кількість шлунково-кишкових захворювань вцілому, а особливо - підшлункової залози. Причини, в осоновному, таких панкриотитів пов'язані зі споживанням великої кількості пива і алкогольних напоїв у поєднанні з жирною, гарячею їжею, м'ясом/

Лікарі радять особливо у спекотний час відмовитись від газованих напоїв, перевіряти якість і термін зберігання продуктів, слідкувати за достатньою термічною обробкою при приготуванні м'ясних страв.

Навіть корисні для організму і багаті на вітаміни фрукти можуть принести шкоду організму - якщо їх перед вживанням недостатньо помити.

Серед першої допомоги, якщо ви все ж отруїлися, порада - промивання кишківника.

/Алла Новикова, лікар-інфекціоніст 4МКЛ

При перших ознаках захворювань, які можуть бути, - нудота, блювота, підвищена температура, кишкові розлади - не займайтеся самолікуванням, обов'язково звертайтеся до лікаря/

Аби не страждати від отруєння, особливо влітку, лікарі радять слідкувати за своїм харчуванням. Головна умова - аби останнє було збалансованим.

/Валентина Кулакова, міський гастроентеролог

Краще всього втамувати спрагу - вживати кисло-молочні продукти, але, звичайно, щоб вони були свіжі. Треба вживати багато рідини - краще всього зелений чай, який містить у собі всі необхідні для нашого організму елементи/

Новини Полтави

    Розділи сайту:

    Написати лист в редакцію